KATEGORIER

Betalning

Varumärken

Köp ett färdigt spispaket


Passa på att köpa spis, fläkt och stänkskydd samtidigt till ett mycket förmånligt pris!
Köp ditt spispaket här >

Induktionsspisar


Skapa en stilren och modern look i ditt kök med en induktionsspis.
Köp induktionsspis här >

Köp både en spis och vinkylFå 30% rabatt när du köper både en spis och vinkyl från oss.
Se våra paket här >

Hitta rätt Range Cooker!

Installationshjälp


Installation av gasspis


Vi hjälper gärna till med installationen av er spis! I vissa fall kan även detta vara ett krav från leverantörerna för att garantin ska gälla. För er som vill veta hur det går till följer en beskrivning nedan.

Stadsnät eller gasoltub?

En del, lyckligt lottade, är inkopplade på de få stadsnät med gas som finns idag. Dessa stadsnät finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Då är det bara att koppla in spisen mot stadsnätet och allt är klart. Installationen till stadsgasnätet behöver dock genomföras av en behörig gasinstallatör. För stadsgasnätet i Sverige gäller oftast en uppkoppling på 20 mBar. En slang mellan baksidan av spisen och inkopplingen är allt som krävs. Om ni inte är uppkopplade mot ett stadsgasnät, går det ändå att installera en gasspis. Ni behöver då ansluta till gasoltuber istället. Det är inget krångligt, men kräver givetvis att ni byter gasoltuben då och då. Anslutningen kräver en uppkoppling på 30 mBar. Det är viktigt att ni informerar oss om vilken variant av spis ni vill ha innan beställning, annars måste en tekniker ändra trycket i efterhand.

Vi rekommenderar att installationen av gasoltuber görs utanför huset, detta då det är bäst ur en säkerhetssynpunkt. Från spisens baksida dras då kopparrör till inkopplingspunkten på utsidan av huset. Där ställs i sin tur förslagsvis två stycken gasoltuber i ett skåp, detta för att vara säker på att inte köra tomt. Att installera kopparrör är inte helt enkelt och det rekommenderar vi verkligen att ni tar hjälp av oss för att göra.

Priser för installation:
Installation mot stadsgasnät: 2.300 kr
Installation mot gasoltuber bredvid spisen: 2.500 kr
Installation av gasoltuber utanför huset: 5.000-10.000 kr*
*Pris beror på hur komplex installationen är, ring gärna oss på kundtjänst så hjälper vi dig med en offert.

Risker med gas?

Det finns alltid en lite större risk att ha en gasspis hemma än en elektrisk spis. Viktigt att poängtera är däremot att dagens gasspisar är väldigt säkra och det sker väldigt få olyckor. De har, nästan alltid, ett säkerhetspåslag vid vredet som gör att en gnista tänds vid brännaren. När gnistan är på kan man sätta på gasen. Då gasen nu släpps ut, kommer gnistan göra så att den bränns direkt. Alltså kan man inte råka glömma gasvredet på och få ut det i rummet. Icke desto mindre ska man självklart vara försiktig med gas!


Fick du inte svar på dina frågor?
Tveka inte att kontakta oss på 010-10 19 285 eller på info@myrangecooker.se - vi hjälper dig gärna!

Kundtjänst

Mån-fre 09:00-17:00
010 - 10 19 285

info@myrangecooker.se

Handla säkert

PriceRunner Köpskydd

Frågor om gasinstallation?

Vi hjälper gärna
dig kontakta en installations-
tekniker i
hela
landet.

Läs mer >